Burn-out & stress in business

Begeleiding bij  stress en (dreigend) burn-out klachten is hard nodig. Momenteel heeft ongeveer één op de zeven mensen in Nederland last van burn-outklachten en het aantal met klachten blijft stijgen.

 

Iedere burn-out begint bij een aanpassing!

 

 

 

 

 

Klachten door lichamelijke en geestelijke factoren.

Factoren:

Een burn-out is verbonden met stressfactoren die niet worden opgemerkt. Wanneer we voor een lange tijd gebukt gaan onder stress is je lichaam continu bezig met overleven en dat brengt een reactie van het lichaam teweeg. Namelijk de fight or flight reactie: het hart gaat sneller pompen. De ademhaling versnelt en het zweet breekt uit. Ook worden de zintuigen sterker en maakt het lichaam een grote hoeveelheid stresshormonen aan.


De fight or flight reactie is niet negatief bij een gezonde reactie, want daardoor zijn we op onze hoede en kunnen we vluchten wanneer dit nodig zal zijn. Een effect bij chronische stress kan echter wel voor problemen zorgen doordat het lichaam niet meer kan ontspannen. De hormonen cortisol en adrenaline worden steeds weer door het lichaam aangemaakt.

Actie & ontspanning:
Ieder mens heeft een balans nodig tussen actie en ontspanning. Mensen die continu bezig zijn met grote aanpassingen en zich er niet meer toe kunnen zetten om te ontspannen lopen het gevaar om gestrest te raken en uiteindelijk een burn-out te krijgen. Dit is vervelend voor de werkgever en voor de werknemer zelf. Een burn-out is geen pretje! Daarom is er begeleiding voor de werknemer in het proces van stress en bij een burn-out klachten.

Waar krijgt jij inzicht over? 

  • Omgaan met stress;
  • grenzen herkennen en aangeven;
  • de oorzaak en gevolg;
  • druk op de werkvloer of thuis;
  • emotionele problematiek.

We maken inzichtelijk wat het probleem is en begeleiden jou om weer plezier te ervaren in je prive leven en op de werkvloer.

Laat uw bericht achter en ik neem z.s.m. contact met u op!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt