Gek van gevoeligheid door HSP

 In Blog

Jaren geleden werd ik gek van gevoeligheid door HSP. Ik verdronk ik bijna in mijn gevoeligheid. Wanneer je veel van je omgeving oppikt kan dat enorm lastig zijn. Vaak kreeg ik te horen dat ik mezelf moest afschermen voor energieën van buiten, maar hoe kan je iets buitensluiten wat je met je blote oog niet ziet? Nu zie ik het totaal anders en is gevoeligheid een cadeautje geworden.

Annie
Voelen om gek van te worden, maar naar binnen keren geeft rust en wijsheid.

Ervaar je wel eens dat er een plotselinge verandering in je humor optreedt wanneer je een ruimte inloopt of naast iemand staat die een rot dag heeft? Dit zijn dan vaak de energieën van de ander die contact maken met jouw energie, maar niet afkomstig zijn van jouw eigen emotie of gevoelen.

Net zoals je met je fysieke lichaam je water en materialen zoals kleding kunt voelen zo zijn ook de kleine deeltjes van energie te voelen waardoor je plotseling een andere gemoedstoestand kunt ondergaan. Deze plotselinge veranderingen in je gemoedstoestand komen meestal van buitenaf. Vaak ben jij je er niet van bewust. Toch kan het heel verveld zijn en het kan je zelfs belemmeren om ‘normaal’ te functioneren.

Zo snel als het licht zijn de energieën van gedachten en emoties van de buitenwereld al in je binnenwereld. Je binnenwereld is je eigen gevoelige systeem met voelsprieten op je huid en je energetische antenne.  Voor je het goed en wel door hebt zijn de gevoelens en de emoties al genesteld en kun je uiteindelijk het gevoel krijgen dat je verdrinkt in alles dat je voelt.

Snel emotioneel?

Word jij snel misselijk?

Kun je niet concentreren?

Heb je vaak stemmingswisselingen?

Ineens last hebben van emotie die je overspoeld?

Ben je vaak moe?

Al deze punten en nog meer zijn een teken dat jij (te) veel energie van je buitenwereld absorbeert.


EVEN KORT EEN UITLEG OVER DE voelbare ENERGIE.

Alle energieën van atomen en moleculen van het universum zijn met elkaar verbonden. De stoel waarop je zit en de tafel waar je aan werkt bestaan uit dezelfde soort energie en als je de vorm van de stoel wegdenkt hou je een heel klein deeltje over die je niet kunt pakken, maar er wel is.

Deze kleine deeltjes zijn ook in jouw lichaam aanwezig en doordat je situaties en emoties ondergaat worden er deeltjes van gevoel opgeslagen in je atomen en moleculen die cellen vormen in je lichaam.

Als de energieën (atomen) van materialen en lichaamsenergieën in elkaar overstromen en elkaar beïnvloeden, dan kun je je misschien wel voorstellen dat dit ook zo is met de energieën van andere mensen, dierlijke wezens, planten en het universum.

Tip: Maak een lijstje van je eigen kwaliteiten en zie hiervan de waarde in.

TERUG NAAR JE EIGEN ENERGIE.

Alles even laten voor wat het is en naar buiten gaan voor een wandeling in de natuur waarbij de lucht inademt lijkt de beste optie te zijn die is er. Toch zijn er meerdere manieren om weer in balans te komen en terug bij je eigen energie. Een wandeling zorgt voor de verbinding met de grond en dit zorgt voor een doorstroming in je lichaam. De energieën die door de dag heen binnengekomen zijn voel je dan weer verdwijnen en je komt weer terug bij je energie. Dit is echter een hulpmiddel voor dat moment. Het is wel aan te raden om te leren hoe je om kunt gaan met je gevoeligheid.


Sensitieve personen hebben vaak last van de genoemde energieën die van de emoties of gedachten van anderen afkomstig zijn. Gevoelig zijn is geen probleem, maar hoe je met je gevoeligheid om gaat kan een probleem vormen.

7 Tips om dichterbij jezelf te blijven met HSP

 • Doe datgeen je blij maakt.
  • Blijf dicht bij je eigen waarheid.
  • Geef grenzen aan door nee te zeggen.
  • Prijs je kwaliteiten en zie je tekortkomingen zonder oordeel.
  • Maak gebruik van je vaardigheden.
  • Accepteer dat alles continu veranderd.
  • Zie jezelf en weet dat jij ieder moment opnieuw mag kiezen wie je wenst te zijn.
Annie Hulters

Recent Posts
Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0