https://login.evicare.nl/specialist/924443bf-fe29-4d07-a694-6bcb25cfbc76/appointment

Gek van gevoeligheid.

 In Blog
Voelen om gek van te worden, maar naar binnen keren geeft rust en wijsheid.

Jaren geleden verdronk ik bijna in mijn gevoeligheid. Wanneer je veel van je omgeving oppikt kan dat enorm lastig zijn. Vaak kreeg ik te horen dat ik mezelf moest afschermen voor energieën van buiten, maar hoe kan je iets buitensluiten wat je met je blote oog niet ziet? Nu zie ik het totaal anders en is gevoeligheid een cadeautje geworden.

Annie

Met je fysieke lichaam kun je water en materialen zoals kleding (moleculen en atomen) voelen, maar dat is niet alles wat je kunt voelen. Ervaar je wel eens dat er een plotselinge verandering in je humor optreedt wanneer je een ruimte inloopt of naast iemand staat die een rot dag heeft? Dit zijn dan vaak de energieën van de ander die contact maken met jouw energie, maar niet afkomstig zijn van jouw eigen emotie of gevoelens en die emoties en gevoelens kun je voelen. Weet je nog dat alles met elkaar verbonden is er elkaar beïnvloed en in elkaar overvloeit? Deze plotselinge veranderingen in je gemoedstoestand komen meestal van buitenaf. Vaak ben jij je er niet van bewust. Toch kan het heel verveld zijn en je zelfs belemmeren om ‘normaal’ te functioneren.

Snel emotioneel?

Word jij snel misselijk?

Kun je niet concentreren?

Heb je vaak stemmingswisselingen?

Ineens last hebben van emotie die je overspoeld?

Ben je vaak moe?

Al deze punten en nog meer zijn een teken dat jij (te) veel energie van je omgeving absorbeert.


Even kort een uitleg over de energie.

De wereld en het universum zijn met elkaar verbonden door energieën en die energieën in de vorm van atomen gaan continu in elkaar over. Het lijkt op het blote oog dat alles los staat van elkaar, maar niets is minder waar.

Zelf de stoel waarop je zit en de tafel waar je aan werkt is verbonden met jouw eigen energie en opgebouwd uit kleine deeltjes energie. Het lijkt een vaste massa, maar eigenlijk is dit opgebouwd uit de kleinste deeltjes atoom die wij met ons blote oog niet kunnen zien. Dat je het niet kunt zien wil niet zeggen dat het er niet is. De adem die je inadem zie je ook niet, maar is er wel degelijk. Zo is het ook met de kleinste delen waaruit onze energieën in en om ons heen bestaan. 

De energie van het universum en de aarde met al zijn levende wezens stroomt door elk deeltje molecuul in de vorm van DNA. Materialen zoals de kleding die je draagt of de stoel waar je op zit bestaan uit atoom delen die om hen buurt weer bestaan uit nog kleinere delen. Het atoom zijn de bouwstenen van alles op aarde en het universum.

Als de energieën (atomen) van materialen en lichaamsenergieën in elkaar overstromen en elkaar beïnvloeden, dan kun je je misschien wel voorstellen dat dit ook zo is met de energieën van andere mensen, dierlijke wezens, planten en het universum.


Voelen met je zintuigen!

Tip: Maak een lijstje van je eigen kwaliteiten en zie hiervan de waarde in.

Terug naar je eigen energie.

Alles even laten voor wat het is en naar buiten gaan voor een wandeling in de natuur waarbij de lucht inademt lijkt de beste optie te zijn die is er. Toch zijn er meerdere manieren om weer in balans te komen en terug bij je eigen energie. Een wandeling zorgt voor de verbinding met de grond en dit zorgt voor een doorstroming in je lichaam. De energieën die door de dag heen binnengekomen zijn voel je dan weer verdwijnen en je komt weer terug bij je energie. Dit is echter een hulpmiddel voor dat moment. Het is wel aan te raden om te leren hoe je om kunt gaan met je gevoeligheid.

Door te gaan verdiepen in spiritueel bewustzijn en het universele rasterveld en de aura werking gaan begrijpen kom je te weten hoe alles positief en negatief elkaar samenwerken. Er gaat een nieuwe wereld voor je open waarin jij leert hoe jij je o.a. kunt verdichten voor energie en wat jij kunt doen om jezelf en anderen op te laden. Leer je niet af te schermen, maar leer hoe je dichtbij jezelf blijft!


Sensitieve personen hebben vaak last van de genoemde energieën die van de emoties of gedachten van anderen afkomstig zijn. Gevoelig zijn is geen probleem, maar hoe je met je gevoeligheid om gaat kan een probleem vormen.

 • Doe datgeen je blij maakt.
  • Blijf dicht bij je eigen waarheid.
  • Geef grenzen aan door nee te zeggen.
  • Prijs je kwaliteiten en zie je tekortkomingen zonder oordeel.
  • Maak gebruik van je vaardigheden.
  • Accepteer dat alles continu veranderd.
  • Zie jezelf en weet dat jij ieder moment opnieuw mag kiezen wie je wenst te zijn.
Annie Hulters
Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt