Help, het is Corona tijd!

 In Blog

Zuurstof en energie zijn de bron van gezondheid!

Wanneer je een mondkapje draagt doe dit dan op de plaatsen waar het niet anders kan en ben je in de gelegenheid het kapje af te doen adem dan de zuurstof flink in. Bij het in en uit ademen in een kapje neem je koolstofdioxide die wordt uitgescheiden door de uitademing weer op in je lichaam. Vermoeidheid, duizeligheid, misselijkheid en vermoeidheid kunnen voorkomen bij het veelvuldige gebruik van een mondkapje. Ik voorzie dan ook bepaalde gezondheidsklachten in het nu en in de toekomst door het langdurig dragen van mondkapjes.

Je lichaam heeft zuurstof nodig en MOET koolstofdioxide uitademen, zodat je immuunsysteem krachtig blijft en je lichaam gezond. Toch is het dragen van mondkapjes steeds meer een MUST!

Het is zeker niet voor niets. Sinds het begin van het ontstaan van het virus is mij bekend dat jong en oud getroffen kunnen worden door dit virus dat zeker schade kan veroorzaken in het lichaam. De mensen die het virus oplopen hebben zachte tot zeer zware klachten. De cellen in de longen en andere gebieden van het lichaam krijgen veel te verduren en zeker als je het zwaar te pakken hebt en gaan er goede cellen stuk. Toch moeten we ook plezier blijven behouden in je huidige bestaan. Je leeft, dus vier het leven en maak grappen. Het is een bijzonder zware tijd voor sommige mensen, maar ook in deze tijd is er ruimte voor lichtheid.

Hoe jij omgaat met alle veranderingen is prima als je zorgt voor een gezond verstand. Vele gaan mee in een negatief patroon waarbij de gedachten het totaal overnemen van je lichaam. Stop dit denken! Blijf met beide benen op de grond staan en focus je op wat je wel kunt doen en vergeet geen plezier te maken! Niet alles is negatief, zelf het virus niet. 

Dit virus is er wel degelijk, maar laat je niet leiden door angst. Goed en helder nadenken en niet alles volgen wat een ander je zegt, maar ga zelf op onderzoek. Kennis is weten! Zorg bij angst dat je beweegt en je jezelf niet laat leiden door je gedachten.

Toch angstig of iemand in je omgeving die angstig is? Neem vandaag nog contact op om te kijken wat ik voor je kan doen of boek je consult via de online afspraken planner! Blijf niet lopen met vragen, maar gun jezelf de rust die je nodig hebt!

Ik voel mee met de mensen die zelf dit virus hebben moeten ondergaan en adviseer om goed water te drinken en toch te zorgen voor beweging en buitenlucht. Aan die mensen die iemand moesten verliezen wens ik veel kracht toe.

De coach Annie

 

Ik ben van mening dat…

de mensheid goed geïnformeerd dient te worden over het gebruik van kapjes ter bescherming. Dit vind ik nu niet het geval. Vele denken dat ze door het dragen van een textiel mondkapje beschermd zijn, maar dit is niet te garanderen. Als er geen filter in zit die je kan vervangen gaat het microscopisch kleine deeltje dat het virus bevat door de kleinste openingen, dus ook door een stukje stof dat niet voorzien is van een beschermfilter die vaak vervangen wordt.

Ik stimuleer zelf niet het dagelijks gebruik van een afgesloten (stoffen) mondkapjes als er met jouw soort werk geen medische kapjes gedragen moeten worden. Zorgt dat je in de buitenlucht de ademstroom op gang houdt. Je lichaam heeft zuurstof nodig en MOET koolstofdioxide uitademen, zodat je immuunsysteem krachtig blijft en je lichaam gezond. Toch is het dragen van mondkapjes steeds meer een MUST! In sommige winkels moet je er één dragen om binnen te komen. Dit is nu (nog) niet te verplichten, maar winkeliers mogen je wel weigeren in de winkel. We zetten trouw de mondkapjes op als je in drukke gebieden bent, maar houden geen 1,5 meter ruimte meer aan die het RVIM adviseert. Wist jij dat je met een niet medisch kapje jij niet voor 100% gegarandeerd bent dat je het microscopische deeltje niet inademt? Weet wanneer je het draagt en blijf vooral zelf nadenken en hou tevens afstand -naast het dragen van een goed mondkapje- zeker wanneer je zwak of ziek bent.

BESMET: Je kan geïnfecteerd (besmet) raken door de ‘kleine’ druppels die vrijkomen door hoesten, niezen, soms met praten- welbekend als praten met consumptie- en zingen.  Daarom is niezen of hoesten in je ellenboog beter om te doen, want dan komen de druppels niet op je handen waardoor je een ander weer kan infecteren…of jezelf! Je kan namelijk de druppels met het virus ook in de traanbuis of de neusholte brengen waardoor je het virus oploopt. Het hoeft dus niet alleen via hoesten te worden overgebracht. Eenmaal in het lichaam vermeerdert het virus. Virussen worden actief als ze cel van je lichaam binnendringen. Covid-19 in staat is om te muteren. Alle virussen kunnen muteren, maar coronavirussen zijn er vooral goed in. De meeste mutaties maken het virus juist zwakker en minder dodelijk. Je lichaam is een bijzonder systeem die bij een gezond persoon uitstekend kan ‘vechten’ tegen een virus door afweer en killercellen te maken om het virus tegen te gaan.

In een vaccin worden stofjes van het virus in mindere en zwakker mate geïnjecteerd in het menselijke lichaam. Deze deeltjes herkent je afweersysteem en activeert T-cellen ofwel T-lymfocyten die onderdeel zijn van de specifieke cellulaire afweer. T-cellen kan je zien als een leger kunnen de deeltjes van het virus bestrijden. Bij mensen met een onderliggende ziekte of obesitas is het raadzaam om voorzichtiger te zijn met een virus die je lichaam nog niet herkent.

Volgens vele moet het vaccin van Covid-19 worden gemaakt, omdat ons lichaam het zelf niet kan opruimen.  In de YouTube film zegt trauma-arts Kelly Victory in een video op  www.Youtube.nl Een zinnige lezing  zonder  angst aanjagen, back to the facts, geen complot denken. Het virus treft jong en oud ook mensen zonder onderliggende klachten!

Recommended Posts
Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0