Onzekerheid brengt onrust en weten brengt rust. Een kleine uitleg over de overleving van een virus en tips om goed voor jezelf en je naaste te zorgen door goede voeding en beweging.

Annie Hulters

Het nieuwe Coronavirus vertoont mogelijk gedurende vele dagen geen tekenen van infectie. Hoe kan men weten of hij/zij besmet is?

  • Tegen de tijd dat ze koorts en/ of hoesten en naar het ziekenhuis gaan, is de het virus actief. Het virus zit vaak in de luchtwegen, mond, keel en longen. In de long kan het virus longontsteking veroorzaken, maar het hoeft niet.

Virussen hebben een mens of dier nodig om te overleven. Een korte periode is het mogelijk dat het virus op ondergrond, zoals deurklinken kan overleven, maar dan voor 24 of 48 uur.

Het virus is heftiger dan de griep door het effect op de luchtwegen waaronder de long en de longontsteking die kan ontstaan. Het probleem is dat wij als mens nog niet bestand zijn tegen dit niewe virus, doordat we nog geen anti-stoffen hebben opgebouwd. Dan reageert je lichaam heftig op het ziekmakende virus genaamd Corona.

Ons lichaam is een slim systeem en bij een nieuw virus reageert ons lichaam door bepaalde T-cellen die ‘vechten’ om de indringers te doden.

Wat jij als persoon kunt doen is je verantwoordelijkheid nemen in deze omstandigheden en ook te denken aan een ander als je verkouden bent, keelpijn ervaart en verschijnselen hebt van bijv. griep en uit te zieken i.p.v je geliefde te bezoeken of in openbare ruimtes te verschijnen.

Tips: Het sterken van de gedachten en de long:

  1. Iedere ochtend ademhaling oefeningen toepassen door diep in te ademen door de neus en dan de adem voor 10 seconde in te houden om vervolgens uit te ademen door de mond. Doe dit tot je meer rust ervaart en als je dit lukt zonder te veel hoesten bij het uitademen of benauwdheid, dan is er vaak geen sprake van een prikkeling in de long.
  2. Als je een mondkapje wilt dragen zorgt dan dat de neus en mond goed afgesloten zijn en er een filter inzit, want anders heeft het weinig nut om er één te dragen. Je hebt namelijk te maken met iets dat microscopisch klein is.
  3. Water drinken is voor ieder goed. Zorgt dat je voldoende drinkt (liefst warm). Warm drinken vraagt minder energie van je systeem en heb je meer energie om te reageren op ‘indringers’ en vitamine C en D toevoegen in je voeding patroon.
  4. Wat goed en wat vaker je handen en nies in je ellenboog. Dit helpt enorm om besmetting tegen te gaan.
  5. Blijf rustig en nadenken. Laat je niet leiden door je angst, want de angst helpt je niet om mogelijkheden te zien.
  6. Zorg niet alleen voor jezelf, maar laat iets over voor je medemens. Leef vanuit medeleven! Mediteer om naar binnen te keren.

Stuur en deel dit met familie en vrienden.

CORONAVIRUS

 1. Als u een loopneus en sputum (slijmvorming) heeft, dan heb je een verkoudheid

2. Coronavirus longontsteking is een droge hoest zonder loopneus, maar kan ook bij gewone griep.

3. Normaal wasmiddel en wassen boven 60 gr doodt alle bacterien en virussen boven 30 gr.

7. Warm (gekookt) water drinken is effectief voor alle virussen. Probeer geen vloeistoffen met ijs te drinken.

8. Was je handen vaker en goed (ook tussen de vingers). Het virus kan alleen leven op je handen voor 5-10 minuten, maar – veel kan gebeuren in die tijd – u kan in uw ogen wrijven, raak je neus onbewust aan en ga zo maar door.

9. Je kan ook gorgelen als een preventie. Een eenvoudige oplossing van zout in warm water volstaat, maar dit is echter geen oplossing voor het virus. Je doodt door het zout bacterien.

10. Kan niet genoeg benadrukken – drink water!

DE SYMPTOMEN

1. Het zal eerst infecteren de keel, dus je hebt een zere keel duurt 3/4 dagen.

2. Het virus mengt zich dan in een neusvloeistof die de luchtpijp en vervolgens de longen binnenkomt, waardoor longontsteking kan ontstaan. (Kan, maar meestal bij kwetsbare mensen die al iets van een ziekte hebben of longproblemen en ouderen en zakke mensen) Dit duurt ongeveer 5/6 dagen.

3. Met de longontsteking komt hoge koorts en moeite met ademhalen. Als er ontsteking ontstaat, anders kun je een heftige griep verscheinsel ondervinden.  

4. De neusverstopping is niet zoals de normale soort. Je voelt je alsof je helemaal je geen lucht krijgt. 

Het is noodzakelijk dat je dan een arts raadpleegt.

Ga niet hamsteren!!!! Er is echt genoeg voor iedereen als we ook allemaal aan een ander denken. Een gemeenschap is een gezamenlijk iets en geen onderlinge strijd!

Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0