Onrustig gevoel door veranderingen

 In Blog
Tips onrustig gevoel door veranderingen
Een onrustig gevoel door veranderingen is normaal. Het is gewoon je brein die anders moet gaan denken.    
Probeer ondanks je gedachten over de onrust dicht bij je eigen instinct te blijven.

Een onrustig gevoel door veranderingen in de wereld is logisch. Iedere verandering brengt een stukje angst teweeg in je brein. Logisch en totaal oké. Het is een normaal verloop dat, als je iets veranderd, er iets gebeurd in je paden in je brein. Juist is het nodig om in tijden van vele veranderingen een moment stil te staan bij wat er gebeurd. Ook is het belangrijk om rust te pakken voordat het hoofd overspoeld raakt met je denkwijze gebaseerd op angst.

Negatief versus positief denken

Je word, door wat je leest en hoort in de media, van links raar rechts gegooid met al die verschillende meningen en waarheden. Weet niet hoe het met jou zit, maar mijn ervaring is dat ik (zonder het te willen) toch iets dreigt te doen met deze informatie die ik via mijn zintuigen binnen krijgt. Mijn geest gaat aan de haal met de informatie die ik hoor en leest en voor ik het weet zit je middenin de angst. Als ik er veel over na blijf denken, dan zorgt dit voor een twee strijd tussen mijn instinct en mijn brein. Het twijfelen is ontstaan. Dit veroorzaakt weer dat ik snel geneigd ben om in mijn hoofd te gaan leven. Het probleem wordt in mijn gedachten steeds groter en voor je het weet is een mug een olifant geworden.

Een kleine overtuiging van een ander kan je leven positief en negatief beïnvloeden. En weetje, we hebben allemaal een eigen overtuiging en een eigen waarheid en dat is prima. Het hoort ook wel bij je brein. Die produceert zoveel gedachten per minuut dat het niet meer te tellen is. En ja, ook twijfel hoort bij ieder van ons. Het gaat er echter om dat je ook blijft voelen of iets bij jouw waarheid past. Wat voelt voor jou als waar? Ik heb respect voor ieders zijn of haar inzichten en vind ook zeker dat we allemaal een ander pad in ons leven hebben en die ook dienen te volgen. We mogen uitkomen voor onze waarheid en die ook delen. .Het wil alleen niet zeggen dat de waarheid die je uitspreek ook de waarheid van een ander moet zijn.

Positief denken tips:

  • Mij helpt het altijd om een korte ademhaling reset te doen om weer meer in contact te komen met mijn instinct. Adem in via de neus in vier tellen en uit via de neus in 8 tellen (of 3 in en 6 uit) die dit terwijl je de lucht stroom in en uit je neus met aandacht volgt. Probeer het 5 minuten per dag en zie wat het je na een week heeft opgeleverd.
  • Mediteer met een juiste intentie. Liefdevolle energie veroorzaakt een verhoging in jezelf en in de wereld en dit is nodig.
  • Je kunt ook je gedachten in de gaten houden. Als dit gedachten zijn van angst, paniek, onzekerheid of boosheid, dan kun je voelen wat er onder je gevoel zit en deze herkennen.

Recommended Posts
Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0