Rennen en vliegen als werkende moeder en vrouw.

 In Blog

Bij het opstaan voel ik alweer de onrust die mijn gedachten activeren. Weer die pijn in mijn buik en een misselijkmakend gevoel die alweer aan de oppervlakte komen. Ondanks de nachtrust sta ik moe op om de dag te beginnen. Wat zal vandaag mijn dag weer brengen en mijn gedachten maken hele verhalen met situaties waarin ik moet blijven staan om te kunnen functioneren. Te laat ga ik naar mijn werk en ik voel weer de blok op mijn maag als ik denkt aan de taken die op mijn liggen te wachten.

Als ik achter mijn bureau ga zitten zie ik mijn collega, die mij vaak op hulp vraagt, als naar mij toekomen. Ik wil nee zeggen, maar ik weet dat ik toch weer overstag gaat en eerst haar helpt voordat ik mijn werk af heb. Tegen de tijd dat ik thuis moet zijn om voor de kinderen te zorgen ben ik in mijn hoofd alweer bezig met de taken die op mij wachten als ik thuiskom.

Het verhaal van een alleenstaande werkende moeder.

Als alleenstaande moeder en werkende vrouw heb ik een druk bestaan en in dit bestaan is er geen tijd voor ontspanning en geen tijd voor mezelf. Ik moet zorgen voor de wereld die op mijn schouders drukt. Door alle onrust begin ik nu ook nog pijn te krijgen op andere plekken in mijn lichaam. De arts kan echter niets vinden en zegt mij om rust te nemen. In mijn hoofd denk ik: hoe kan ik rust nemen als ik moet zorgen dat alles blijft draaien?

Ik ga onbewust door met leven vanuit overleven en en zo hou ik mijn patroon in stand door de onbewuste gewoonten van mijn gedachten tot ik op een moment komt dat ik in ga zien dat ik niet zie dat ik zelf de strijd lever die ik dagelijks voer. Dit bewust te worden geeft mij een duwtje om hulp te durven vragen en de verandering aan te gaan.


Bij het lezen van de ervaring denk je misschien dat ze teveel hooi op haar vork neemt, maar is het niet een beetje herkenbaar in je eigen leven?

Dat er bij deze vrouw een chronische stress en uiteindelijk een burn-out ontstaat is niet zo raar. De continue staat van paraatheid kan zelf pijn in het fysieke lichaam en psychologische klachten veroorzaken. Het feit is dat dit verhaal- of gedeelten ervan- voor veel vrouwen en mannen herkenbaar is. Vaak blijf je op de oude manier voortleven en houd je de patronen die je niet dienen in stand. Uiteindelijk zit je thuis door ziekte of burn-out of geniet je niet van het leven.

Ik ben blij dat ik deze deze vrouw heb mogen begeleiden om nu op een andere manier in haar leven staat. Ze heeft de leiding en geeft grenzen aan en belangrijker nog…, ze geniet van al het moois dat haar leven te bieden heeft.

Recent Posts
Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0
Vast zitten