Verwerking en het gevoel vast te zitten.

 In Blog

Ervaring van MO: Pff het is nogal een achtbaan voor MO. Ze zit al jaren vast in oude emoties die haar belemmeren om van het leven te genieten. Door een oude ervaring staat haar leven stil en heeft ze dagelijks te maken met verdriet en onbegrip. Geen idee waar ze moet beginnen om de verandering te maken en na vele jaren zoeken voor de juiste hulp komt ze bij mij in de praktijk. Ze voelt direct dat de begeleiding op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau het een en ander in haar leven teweeg zal brengen en voelt dat ze dit moet starten om de verandering in haar leven te maken. Ze wilt zichzelf vrij maken van banden die haar ‘vast’ houden in haar dagelijks leven.

Wist jij dat vast lopen iets is dat je eigenlijk laat weten dat er een trigger bij je geraakt word? De trigger veroorzaakt een blokkade in je energetisch veld en telkens als je in een situatie geraakt word, dan komt het gevoel van de blokkade in je bewustzijn. Het is dan ook logisch dat je jezelf wilt beschermen en terug wilt trekken in je ‘veilige’ huis of dat je jezelf gaat afsluiten. Niets raars dus…Toch kun je iets doen om de trigger en dus ook de blokkade te verzachten of zelfs op te ruimen.

‘Vast zitten’: Het is een naar gevoel om vast te lopen en (even) niet meer te weten welke kant je op moet gaan en vooral als je de vinger niet op de zere plek kunt leggen door de bescherming die je brein veroorzaakt om niet geconfronteerd te worden met de pijn van het verleden. Het probleem is dat ons brein reageert op oude ervaringen die de trigger zijn van je situatie, maar door de snelle reactie ervan is herkennen dat het te maken heeft met een oude ervaring niet makkelijk. Al helemaal niet als je het alleen probeert op te lossen, want de blinde vlekken die wij allen hebben werken niet mee om naar de realiteit te kijken. Hierdoor blijven we meestal dezelfde patronen in stand houden en trekken we ons terug zodra zich een situatie voordoet die je raakt. Als je dit lang blijft neerzetten, dan is er sprake van een automatische piloot die gestuurd word door je eigen brein. Je blijft vast lopen door de cirkel van herhaling en uiteindelijk kun je het gevoel ervaren dat je stil staat terwijl je telkens in kringtje rond loopt tussen je brein en je gevoel.

Wat kan jij doen om in actie te komen?

  1. Probeer je gedachten te herkennen. Zodra jij je terug wilt trekken kun je nagaan of je dit wilt vanuit uit dat je echt nodig hebt en fijn vind of is het een vlucht?
  2. Wat wil je ontlopen als je vlucht?
  3. wat gebeurde er in je situatie voordat je het gevoel kreeg om ‘vast te zitten’?
  4. Zie dit onder ogen en beslis hoe je nu zou willen reageren.

Oude ervaringen kunnen in je brein blijven hangen en pijn in je lichaam. Je merkt dit niet op, want het is goed weggestopt. De Amygdala speelt een rol in het wegstoppen van pijnlijke ervaringen . Met een verwerking proces dat bij jou past, besluit men op een dieper niveau de oude emoties onder ogen te zien. Een verschuiving heeft plaats gevonden in het leven van MO. De ervaring is er nog, maar de lading op de emotie word minder…Goed op weg naar een lichter leven!

Wil jij ook een lichter leven? Maak nu een afspraak online of boek een intake gesprek via de onderstaande link.

Recommended Posts
Contact Us

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen vijf werkdagen contact op. Geen respons binnen de aangegeven tijd op je vraag? Neem contact met ons op via: 0624253560

Not readable? Change text. captcha txt
0